Algemene vragen en Reserveringen: +31 613473183 [tussen 9.00 - 17.00 u.]

Stap deze herfst in de wereld van de RTM

Stap deze herfst in de wereld van de RTM

Stap deze herfst in de wereld van de RTM

Breng een bezoek aan het museum en maak een rit met een historisch dieseltramstel

Twee keer kort klinkt er een luide toeter over het perron. De conducteur blaast af, dit is echt het teken dat je in dient te stappen voor dat je de tram mist. Niets anders dan vroeger, want de RTM is ruim een halve eeuw de grootste vervoerder geweest op de Zuid-Hollandse eilanden en op Schouwen-Duiveland. Rij mee!

De historie van de trammaatschappij, die over 235 kilometer aan spoor beschikte, is vooral in het RTM-museum aan de Brouwersdam bij Ouddorp voelbaar en je leert er daar alles over. Stap je in een van de dieseltrams dan stap je eigenlijk in een tijdscapsule; je voorstellen hoe het openbaar vervoer er vroeger uitzag is ineens niet moeilijk meer. Het materieel is door vrijwilligers prachtig gerestaureerd en wordt door het jaar heen in topconditie gehouden.

Om iedereen te kunnen laten genieten van al dit moois heeft de RTM ritten georganiseerd in de herfstvakantie.

Op de woensdagen 20 en 27 oktober, de donderdagen 21 en 28 oktober en de zaterdagen 23 en 30 oktober is het museum van 10.30 u. tot 17.00 u geopend en rijdt er om 11.30 u., 13.30 u. en 15.30 u. een historische dieseltram uit begin jaren ’50.

Alle andere zaterdagen en woensdagen tot 1 november is het museum geopend van 12.30 tot 16.30 u. en rijdt er om 13.30 u. een historische RTM-dieseltram van net na de Tweede Wereldoorlog. Nostalgie van de bovenste plank!

Om mee te kunnen op een van de bovengenoemde dagen is reservering vooraf helaas verplicht. Dat kan, uiterlijk een dag van tevoren, via ons emailadres: reserveringen@rtm-ouddorp.nl of door te reserveren via de website www.rtm-ouddorp.nl/actueel/ . Aan het loket kunnen de gereserveerde kaartjes bij voorkeur met pin worden betaald. Bij het reserveren krijgt u een vaste zitplaats toegewezen in een van de rijtuigen, die volledig ingericht zijn op de anderhalvemeter-norm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *