OVER ONS

RTM

van oud naar goud

Het RTM-museum bestaat al meer dan 50 jaar. In deze halve eeuw is er bijzonder veel gebeurd, zowel op het gebied van restauratie van het materieel als op het gebied van locatie en organisatie. Het begon als een klein clubje vrijwilligers, dat onder zeer eenvoudige omstandigheden in Hellevoetsluis moest werken. Omdat toen elk dubbeltje moest worden omgedraaid om schroeven, verf en dergelijke te kunnen kopen moesten die pionierende vrijwilligers een gulden contributie betalen voor elke dag die ze kwamen werken bij RTM. Er waren veel tegenslagen – waaronder de tegenwerkende gemeente Hellevoetsluis en een grote brand – en jaren lang was het voorbestaan van het RTM-museum onzeker. Pas na de verhuizing naar Ouddorp kwam ons museum in veel beter vaarwater terecht en kon er worden gewerkt aan een stabiele toekomst. Niet onvermeld dient te blijven dat RTM de oudste museumlijn van Nederland is. 

Roel Sparreboom

HET TEAM

Wat in die halve eeuw onveranderd is gebleven, is de basis van de organisatie: een toegewijde groep vrijwilligers. Alleen omdat alle taken – van penningmeester tot poetser, van stoker tot conducteur – worden uitgevoerd door onbetaalde krachten is het financieel mogelijk het RTM-museum in stand te houden en exploiteren. 

ONZE SPONSOREN

wordt sponsor >

VRIJWILLIGEN

Vind je het leuk om samen met ons te werken aan het behoud van het cultureel erfgoed? Kom dan eens langs om te praten.
We zoeken samen met jou een functie die past bij je persoonlijke interesse en die aansluit bij de tijd die je vrij wilt maken voor de RTM. Wees niet bang dat je in het diepe wordt gegooid. We hebben het werk allemaal moeten leren en je krijgt intern begeleiding.