Nieuws - Website RTM

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Herfstsferen bij het RTM-museum
Tijdens de drukbezochte RTM-donateursdag in Ouddorp op zaterdag 30 september j.l. werd het gerestaureerde rijtuig AB414 feestelijk in dienst gesteld. De RTM-vrijwilligers hebben er vijf jaar aan gewerkt en een prachtig resultaat neergezet. Samen met zusterrijtuig AB417 en motorwagen 67 vormt het ensemble het “Limburgse tramstel”. In 1946 kocht de toenmalige RTM tweedehands materieel van opgeheven trambedrijven om verloren en versleten materieel te vervangen. Van de Maas Buurtspoorweg te Gennep kwamen rijtuigen en motorwagens, die in een rap tempo werden hersteld. Vooral op de eilanden Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee waren de fraaie bruine (en brommende) trams niet weg te denken. Het is het RTM-museum gelukt deze trams weer te laten herleven. Wilt u het resultaat komen bekijken, dan is de herfstvakantie het uitgelezen moment.

Op woensdag 18 oktober en donderdag 19 oktober a.s. viert de RTM de Herfstkinderdagen. De trams rijden met stoom om 11.45 u, 13.30 u en 15.30 u., eventueel aangevuld met een rit met dieselmaterieel om 14.30 u. Voor de kinderen zijn een minitrein, een rangeerspel, de Spoortocht, een groot springkussens en diverse spelletjes aanwezig. De tram van 13.30 u. is de boottram, die aansluit op de rondvaartboot ms Grevelingen en u bent om 16.30 u weer terug op het museum. Een waar dagje uit op de Kop van Goeree. Op donderdag 19 oktober zijn er drie stoomtramritten. Een week later, op 25 en 26 oktober, rijden de trams met historische dieseltractie. Het motormaterieel is het mooiste bewaarde materieel van dit soort in ons land en uniek in Europa.

Stem RTM

Kies RTM-Ouddorp als jet leukste uitje van Nederland of van Zuid-Holland. Breng voor eind oktober uw stem uit via onderstaande knoppen.
“Vrijwiligers houden uniek RTM erfgoed in stand”
Een film ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het museum gemaakt door de vrijwilligers van FCN.
RTM 50 jaar film
Volg  RTM-Ouddorp ook op facebook voor actuele meldingen
 
RTM Ouddorp G.C. Schellingerweg 2 Ouddorp ; info@rtm-ouddorp.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu