Nieuws - Website RTM

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

1 juli 2017 Start van het zomerseizoen
Op zaterdag 1 juli begint het zomerseizoen. Tot 9 september rijden er iedere woensdag en donderdag stoomtrams en iedere zaterdag dieseltrams. Een uitgebreide dienst is er op woensdag en donderdag 9 en 10 augustus in verband met de kinderdagen en op zaterdag 9 september, Open Monumentendag.
Busrit donateursdag
Begin juli is de Tramkoerier weer bij de donateurs bezorgd. De trouwe lezer zal iets missen. Per abuis is de uitnodiging voor de busrit op de donateursdag niet in de envelop meegegaan.
De traditionele rit per historische bus vanaf Rotterdam Lombardijen staat zeker in de plannen en de uitnodiging zal worden meegezonden met de Tramkoerier van september. Wilt u de bus niet missen, dan kunt u zich nu al opgeven door het sturen van een e-mail aan 3mvanderschoor@filternet.nl .

“Vrijwiligers houden uniek RTM erfgoed in stand”
Een film ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het museum gemaakt door de vrijwilligers van FCN.
RTM 50 jaar film
RTM op de buis
De duitse NDR heeft in augustus 2016 opnamen gemaakt bij de RTM. De uitzending was op 5 februari 2016.
Via deze link kunt u de uitzending bekijken.
Koninklijk tintje aan 50-jarig bestaan

Tijdens de jaarlijkse donateursdag van de Stichting v/h RTM is de Koninklijke Erepenning uitgereikt door de locoburgemeester van Goeree-Overflakkee. Ons trammuseum is nu nog unieker geworden, omdat het niet alleen de eerste museumtramlijn van het land is (dit jaar wordt het 50-jarig jubileum gevierd), maar ook het eerste en enige rijdend museum met historisch materiaal dat deze erepenning heeft ontvangen. Iets waar het museum uiteraard erg blij mee is, ook omdat twee medewerkers tijdens de bijeenkomst koninklijk onderscheiden zijn. Een mooiere blijk van erkenning door de maatschappij is niet te bedenken.
Het gouden jubileum, de uitgave !
Ter gelegenheid van het gouden jubileum van de Stichting RTM wil dit bijzondere museumbedrijf in september 2016 een jubileumboek laten verschijnen met de titel “De RTM – Van Oud naar Goud” en geschreven door vier RTM-medewerkers. In dit boek worden zowel het oude bedrijf als het RTM-trammuseum belicht, waardoor de logische verbanden tussen verleden en heden worden aangetoond. In het boek passeert niet alleen het trambedrijf in al zijn aspecten de revue, maar ook worden vaak onderbelichte zaken behandeld, zoals het uitgebreide goederenvervoer, de revisies van materieel en de speciaal voor de RTM gemaakte ontwerpen voor zowel materieel als drukwerk. Uiteraard komt het wel en wee van 50 jaar museumtram uitvoerig aan bod.


Volg  RTM-Ouddorp ook op facebook voor actuele meldingen
 
RTM Ouddorp G.C. Schellingerweg 2 Ouddorp ; info@rtm-ouddorp.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu