Evenementen - Website RTM

Ga naar de inhoud
Evenementen
Naast onze reguliere ritten organiseren wij speciale evenementen. Bewonder oude klederdracht, bezoek een modelspoorbeurs of leef u uit als fotograaf en zet uitgestald materieel op de kiek. Hieronder vindt u de evenementen die een tramliefhebber niet mag missen.

Programma voor 2019:
30 mei - 1 juni:  Stoomfestival 2019 30-jaar RTM op Goeree
Dit  jaar is het dertig jaar geleden dat het RTM-museum verhuisde van  Hellevoetsluis (waar het museum als TS-werkgroep in 1966 begon aan de  Veerhaven) naar de huidige locatie aan de Brouwersdam. Op 1 juli 1989  kwam in de stromende regen het laatste trammaterieel aan in Ouddorp en  kon aan de op- en uitbouw worden begonnen. Een geweldige gok om met een  compleet railmuseum -vrijwillig!- op stap te gaan is dertig jaar later  meer dan goed uitgepakt.
Viering
Al het rijdbare materieel komt in deze drie dagen op de baan.  Op de eerste dag van deze driedaagse viert de RTM de Nationale Stoomtreindag en een eigen mijlpaal. Het museum startte rond deze datum dertig jaar geleden de verhuizing van al het trammaterieel en de rails vanuit Hellevoetsluis naar Ouddorp. Daar werd in het duingebied bij de Brouwersdam een nieuwe remise met museum gebouwd inclusief een complete trambaan van uiteindelijk 10 kilometer. De tramritten op Hemelvaartsdag beginnen om 10.35 u met een goederentram en vanaf 11.45 u. rijden er frequent stoom- en dieseltrams op het traject naar Scharendijke. De volgende dag, vrijdag 31 mei, rijden de er zeven stoom- en dieseltrams, zodat iedereen zijn favoriete tractiesoort kan beleven. Het stoomfestival sluit af op zaterdag 1 juni met de Zeeuwse Dieseldag, waarbij de RTM-dieseltrams die op Schouwen tot 1953 en op Goeree tot 1956 hebben gereden in het zonnetje staan. Alle dagen staat het RTM-museum verder vol met stoommachines, een modelbaan (RTM) en is er een kleine spoormarkt. Bijzonder is een stoomtrekker, die compleet met bijbehorende pipo-wagen werkend te bekijken is. Op Middelplaat-haven vertrekt een aantal malen per dag stoomsleepboot Dockyard 3, waarop meegevaren kan worden. De afvaarten sluiten aan op de tramritten en speciale combikaarten zijn verkrijgbaar.
Op  Hemelvaartsdag is er een speciaal VIP-programma: ’s morgens om  10.00 u. ontvangst in het museum waarna er een speciaal programma is  bedacht rondom het wegbrengen van het goederenmaterieel. De kosten om  deel te nemen zijn €25,-, waarbij men gelijk een dagkaart heeft voor de  rest van het programma. Aanmelden kan voor 27 mei a.s. door u op te  geven op emailadres vipprogramma@rtm-ouddorp.nl  en uw inschrijving is pas definitief na storting van het bedrag op  bankrekening NL58 RABO0351200800 t.n.v. Stichting R.T.M. Ouddorp onder  vermelding van ‘VIP2019’.

Bekijk  hier de dienstregelingen:

10 juni: Op Tweede Pinksterdag gaat het om historische vrachtwagens, trekkers, personenwagens en het goederenvervoer per tram.

7 en 8 augustus: Zomer-kinderdagen

14 september: Open Monumentendag

26 december: KerstrittenUw eigen evenement
U zoekt een unieke locatie als trouwlocatie om uw bruiloft te vieren of  een ruimte om een diner of receptie te houden? Weleens aan het  RTM-museum te Ouddorp gedacht? Er zijn mogelijkheden in het museumgebouw  en in de remise. Neem om meer te weten te komen over alle mogelijkheden  contact met ons op, telefoon 06-13473183 (tussen 9:00 en 17:00 uur, niet op zondag) of via de mail  info@rtm-ouddorp.nl
U kunt een offerte aanvragen via het reserveringsformulier.
RTM Ouddorp G.C. Schellingerweg 2 Ouddorp
Info@rtm-ouddorp.nl
(tussen 9:00 en 17:00 uur niet op zondag)
Terug naar de inhoud